Informatie

Informatie

Crematie

Welke crematie u ook kiest, bij dierencrematorium Cinta worden alle dieren met evenveel respect behandeld. Wij vinden het afscheid na overlijden van uw huisdier erg belangrijk en spreken graag samen met u alle mogelijkheden door. Daarbij is echt (bijna) alles wat ons betreft mogelijk, dus heeft u speciale wensen schroom dan niet om deze kenbaar te maken.

Tarieven

Crematie tijdens reguliere openingstijden Individueel*Collectief*
Vogels en knaagdieren tot 500gr115,- 85,-
0 tot 1 kg145,-95,-
1 tot 3 kg 165,- 105,-
3 tot 6 kg 185,- 120,-
6 tot 10 kg 205,- 135,-
10 tot 16 kg 225,- 155,-
16 tot 22 kg 245,- 175,-
22 tot 34 kg 265,- 185,-
34 tot 46 kg 295,- 200,-
46 tot 65 kg 315,- 215,-
> 65 kg 345,-n.v.t.

* Vanwege de gestegen gasprijs zijn wij tijdelijk genoodzaakt een toeslag van € 20,- per crematie te berekenen. Deze toeslag komt bovenop de crematieprijs, we hopen dat we deze toeslag snel weer kunnen verwijderen.

Huidige stand van zaken

De crematie van je huisdier (zelf) laten regelen door een zelfstandig dierencrematorium heeft vele voordelen. Vaak bent u goedkoper uit en is er veel meer mogelijk. Dit resulteert in een persoonlijk en waardig afscheid van uw geliefde huisdier.
 
Ondanks dat dierenartsen vaak contracten hebben met een bepaald crematorium heeft u altijd zelf de keuze voor welk dierencrematorium u kiest.
 
Spreekt kleinschalig, persoonlijk en liefdevol u aan, informeer dan naar onze mogelijkheden:
  • Op een mooie, rustige manier afscheid nemen in een van onze afscheidskamers;
  • Flexibiliteit en creativiteit en meedenken;
  • Mogelijkheid om zelf je geliefde huisdier in de oven te leggen;
  • Mogelijkheid om te wachten tijdens de crematie;
  • NIEUW Samenwerking met dierenartsen die je huisdier thuis laten inslapen.

De reguliere openingstijden van ons crematorium zijn van maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 13:00 uur en van 14:00 uur tot 18:00 uur. Op zaterdag zijn wij geopend van 10:00 tot 13:00 uur. Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot en met 20:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur. Buiten deze tijden kunt u de voicemail inspreken, deze wordt afgeluisterd.

Komt uw huisdier te overlijden in het weekend, buiten reguliere openingstijden of op een feestdag, spreek dan de voicemail in. Wij zullen u zo spoedig mogelijk terugbellen en de mogelijkheden met u bespreken. We hanteren toeslagen buiten onze reguliere openingstijden, maar zijn dus 24/7 bereikbaar. Ook kunnen wij buiten de reguliere openingstijden uw huisdier ophalen. Wel verzoeken we u in de nachtelijke uren en/of op feestdagen alleen te bellen als het spoed heeft.

Bezoek aan dierencrematorium Cinta kan uitsluitend op afspraak, zo kunnen wij u de persoonlijke aandacht geven die u verdient.

Er is heel veel mogelijk. Voor informatie bel 06 14 88 58 04

Over ons

Linda Stekkinger is de drijvende kracht achter Dierencrematorium Cinta.

Het is mijn wens om u op een warme en persoonlijke manier te kunnen begeleiden in het afscheid nemen van uw geliefde huisdier. Ik wil ervoor zorgen dat u, ondanks uw verdriet, met een goed gevoel aan het afscheid terugdenkt.

Kinderen

Kinderen hebben een speciaal plekje bij ons. In veel gevallen is het sterven van een huisdier een van de eerste ervaringen met de dood. De manier waarop daarmee omgegaan wordt kan bepalend zijn voor de rest van het leven van het kind en de manier waarop het met de dood omgaat. Wanneer u dit wenst kunnen wij extra aandacht besteden aan de verwerking van het verlies door uw kind. Dit doen wij door samen bezig te zijn met afscheid nemen. Kinderen kunnen op locatie een tekening maken of een knutselwerkje, wat meegegeven kan worden aan het huisdier tijdens de crematie. Ook kunnen we een plastic balletje vullen met haar en deze kan als aandenken meegenomen worden naar huis. We hebben een speelhoekje met knuffels en boekjes over de dood, speciaal voor (kleine) kinderen.

"Liefde houdt niet op, waar leven eindigt."