Crematie

Afscheid

U bepaalt helemaal hoe en op welke manier u het afscheid wilt invullen. U kunt kiezen voor een opbaring van uw huisdier voorafgaand aan de crematie. Indien nodig wassen of verzorgen wij uw huisdier. Daarna kunt u in een van onze afscheidskamers nog in alle rust afscheid nemen en een mooie laatste herinnering vormen.

Wanneer uw huisdier overlijdt zijn er in Nederland vier mogelijkheden:

Crematie

Welke crematie u ook kiest, bij dierencrematorium Cinta worden alle dieren met evenveel respect behandeld. Wij vinden het afscheid na overlijden belangrijk en spreken graag samen met u alle mogelijkheden door. Daarbij is echt (bijna) alles wat ons betreft mogelijk, dus heeft u speciale wensen schroom dan niet om deze kenbaar te maken.

Individueel:
Uw huisdier wordt gecremeerd waarbij zich in de ovenruimte op dat moment geen andere huisdieren bevinden. Na de crematie wordt de as van uw huisdier uit de oven gehaald. Zo heeft u de garantie dat de as die u meekrijgt echt alleen van uw eigen huisdier is. U ontvangt de as in een luxe strooikoker alsmede een officieel crematiecertificaat en een afzonderlijke pootafdruk op papier.

Wij begrijpen als geen ander dat u de as zo snel mogelijk zou willen ontvangen. Daarom streven wij ernaar om de individuele crematie binnen drie werkdagen te laten plaatsvinden. Wanneer u het crematiemoment zelf wilt bepalen (uitsluitend mogelijk bij een individuele crematie) kunt u contact met ons opnemen om dat in te plannen. Aan het inplannen van het crematiemoment dan wel aanwezig zijn bij de invoer of opbaren voor afscheid zijn extra kosten verbonden.

Collectief:

Uw huisdier wordt gecremeerd waarbij gelijktijdig in dezelfde ovenruimte ook andere huisdieren gecremeerd worden. Bij deze manier van cremeren is het niet mogelijk om de as van uw huisdier terug te krijgen of om bij de crematie aanwezig te zijn. De gezamenlijke as van alle huisdieren wordt door dierencrematorium Cinta op een later moment uitgestrooid. Wij streven ernaar om de crematie binnen zeven werkdagen te laten plaatsvinden.

"Liefde houdt niet op, waar leven eindigt."

Begraven

Wij kunnen uw huisdier bij een door u gekozen dierenbegraafplaats aanbieden. Wij zullen uw dier ophalen, tijdelijk bewaren, een afspraak maken bij de begraafplaats naar keuze en uw huisdier daar op het afgesproken moment brengen. In de tussentijd is het ook mogelijk om bij ons dierencrematorium rustig afscheid te nemen.

Destructie

Het kan zijn dat u geen crematie of begrafenis wenst. Laat u uw huisdier bij de dierenarts achter zonder aan te geven dat u een crematie of begrafenis wenst, dan wordt uw huisdier altijd voor destructie (afval) aangeboden. Uw huisdier wordt door Rendac in een mechanisch proces verwerkt tot industriële grondstoffen.

Ter beschikking stellen van de wetenschap

Wanneer u uw huisdier ter beschikking wenst te stellen van de wetenschap, kunt u uw dierenarts vragen naar de mogelijkheden en kosten.